top of page

veelgestelde vragen


 

Kan ik mijn bestelling op een andere dag laten bezorgen?

Je kunt helaas niet voor een andere bezorgdag kiezen. Als je wilt dat we je order op een later moment versturen, laat dan een aantekening achter in het aantekeningenveld of stuur ons een berichtje via de chat. 

Hoe ontvang ik een kortingscode?

Wij geven regelmatig kortingscodes weg via social media en onze nieuwsbrief.
Heb je je al aangemeld op onze nieuwsbrief

Een kortingscode is niet altijd geldig voor álle artikelen op onze website. De voorwaarden en mogelijkheden voor gebruik verschillen per kortingscode. Lees altijd de actievoorwaarden of de mail waarin de kortingscode vermeld staat goed door.

Hoe vers is jullie koffie?

Onze koffie wordt vers gebrand en wij hebben een minimale voorraad gebrande koffiebonen. 
We vermelden de branddatum altijd op onze verpakkingen. 

Wat betekent 'branddatum' en hoelang is mijn koffie houdbaar?

De branddatum op onze koffie geeft aan wanneer de koffie is gebrand. Onze koffie is het lekkerst wanneer deze uiterlijk 12 weken na branding geconsumeerd wordt. Na 12 weken na het branden zal de koffie nog goed smaken, maar minder intens van geur en smaak zijn. Wij raden dan ook aan de hoeveelheid koffie te bestellen welke in deze periode gedronken wordt.

Gemalen koffie gaat sneller achteruit. Na 2 weken zal de smaak van de gemalen koffie nog goed zijn, alleen de geur verdwijnt. We adviseren daarom om ongemalen bonen te kopen, en zelf ´on demand´ de bonen te malen met een eigen koffiemolen.

Hoe kan ik koffie het beste bewaren?

Koffie kun je het beste bewaren op een droge en donkere plaats. Wij raden je aan om de koffie in de originele Blue Monday verpakking, of in een andere luchtdichte alternatieve verpakking, op een koele en droge plek te bewaren. 

Espresso, filter of omni roast?

Espressokoffie wordt donkerder gebrand dan filterkoffie. Voor een espresso is weinig water nodig en het kan dus lastig zijn om alle smaakstoffen er korte tijd uit te krijgen. Door de koffieboon donkerder te branden wordt de boon poreuzer en laat het smaakstoffen makkelijker los. Met een langere brandtijd worden de zuren minder en nemen de brandaroma’s toe.

Hoe langer de koffie wordt gebrand, hoe sterker en bitterder hij wordt.
De specifieke smaakeigenschappen van de koffie verdwijnen steeds meer naar de achtergrond.

Wij branden onze espresso koffiebonen iets lichter dan traditionele koffiebranders om de smaakeigenschappen te behouden.


Filterkoffie wordt lichter gebrand dan espressokoffie. Bij filterkoffie draagt ​​een lichte zuurgraad bij aan de levendigheid van de smaak.
Specifieke eigenschappen blijven zo intact of worden juist naar boven gehaald.  

 

Omni roast wil zeggen dat de bonen zo zijn gebrand dat de koffie geschikt is voor zowel filter bereidingen als espresso bereidingen.
 

Wat betekent naturally flavoured coffee?

Toen we begonnen met het creëren van smaken voor onze vers gebrande koffiebonen, had het geen zin om te gebruiken wat andere koffiebedrijven gebruiken om hun koffie op smaak te brengen....propyleen glycol? Echt niet! ⁣
We gebruiken koffiebonen van goede kwaliteit dus waarom zouden we er aan het einde chemicaliën op gooien! ‎
Onze smaken bevatten glycerine, ethylalcohol en natuurlijke ingrediënten waarvan de meeste biologisch zijn. Denk aan vanille-extract op alcoholbasis. 
Daarom smaken onze gearomatiseerde koffies zo goed en hebben ze geen bittere nasmaak! ⁣ ⁣ Als je onze gearomatiseerde koffies nog niet eerder hebt geprobeerd, laat je dan verrassen!

Onze natuurlijk gearomatiseerde koffie is suikervrij, sojavrij, glutenvrij, zuivelvrij & notenvrij...‎

Waar kan ik jullie koffie kopen?

Kom langs in onze winkel, bestel onze koffie in de webshop of ga langs bij één van de onderstaande verkooppunten.
 


 

lekkerdelicatessen.png
aust.png

Maken jullie ook cadeau's/pakketten op maat?
Wij maken ook cadeau's, pakketten, brievenbuscadeau's & kerstpakketten op maat voor ieder gewenst aantal en bedrag. Wij hebben een breed assortiment aan koffie, thee, snoep & chocolade. 
Vertel ons je wensen en wij stellen iets moois samen.

 

Veelgestelde vragen Sage
 

Kunnen jullie mij adviseren over de Sage espressomachines?

Jazeker, wij werken dagelijks met de Bambino, Barista Pro & de Precission Brew in de branderij. Wij kunnen je daarom heel goed adviseren welke machine bij jou past. Voor al je vragen en advies kun je contact met ons opnemen.
Wil jij weten eerst zien hoe alles werkt? 
Je kunt via de mail een afspraak met ons inplannen voor een online demonstratie.

Wat is het verschil tussen de kleuropties Black Truffle en Black Sesame?

De Kleur “Black Sesame” is alleen beschikbaar voor de Barista Express en heeft een glanzende lak. De Barista Pro, de Barista Touch, de Oracle Touch en de Dual Boiler zijn naast de kleur “Brushed Stainless Steel” verkrijgbaar in de kleur Black Truffle en deze heeft een matte zwarte afwerking.

Wat zijn de voorwaarden van de Sage Actie?

Op dit moment hebben wij geen actie.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Stuur ons een berichtje via de chat, wij antwoorden zo snel mogelijk.

bottom of page